Projecten vanuit De Kleine Strijders

Ontdek onze verschillende initiatieven in AZ Turnhout en AZ Klina Brasschaat.

Als stichting De Kleine Strijders zetten wij ons in voor projecten in en rondom het ziekenhuis. Deze projecten veraangenamen het verblijf en de zorgervaring voor onze kleine strijders en hun naasten zodat elk kind kind kan zijn.

Giften steeds welkom op rekening IBAN BE41 0689 3410 8310 t.n.v. Stichting De Kleine Strijders te Hoogstraten.

Onze projecten

Speelgoeddoos

We bieden speelgoedpakketten voor kinderen (0-3 en 4-12 jaar) in het AZ Turnhout en AZ Klina, gevuld met speelgoed voor solo- en gezamenlijk speelplezier, zoals voelballen, badbootjes en stapelbekers.

Knuffels

De kinderen die door de MUG of ziekenwagen van AZ Turnhout moeten opgehaald worden, krijgen een gehaakte knuffel mee om hen direct een ietwat warm gevoel te geven en de eerste stress weg te nemen. Ook de broertjes en zusjes die mee in het ziekenhuis blijven krijgen een knuffel om hen een warmer gevoel te geven.

Medailles

Een strijdersmedaille voor top broer of zus. Ook het kindje dat in het ziekenhuis (AZ Turnhout Sint-Jozef) verblijft, krijgt van ons uiteraard een medaille.

Kerstgeschenk

Rond de eindejaarsperiode geven we alle kindjes in zowel Turnhout als Brasschaat een kerstgeschenkje om het verblijf toch weer net iets aangenamer te maken. Dit geschenk zal telkens wel iets anders zijn. In 2019 was het een klein kersthuisje of een teddybeer om nog zelf in elkaar te steken.

Strijdersproducten

We brouwden een biertje en gin (met onder meer aardbei, tijm, hop en viooltjes). De opbrengst gaat integraal naar onze stichting.

De gin is eenvoudig te bestellen via de webshop.

Geurdoekjes

In Brasschaat geven we geurdoekjes aan te vroeg geboren kinderen. De ouders krijgen een pakketje van 3 geurdoekjes. De mama houdt het doekje 24u bij haar en dan wordt het bij haar kindje gelegd. De geur van de moeder zorgt ervoor dat het stressniveau van het kindje daalt.

Toillettas

Een tasje voor de ouders met daarin enkele verzorgingsproducten zoals een tandenborstel, bodylotion, zeepje, shampoo en een douchegel. Deze pakketten stellen we samen voor het AZ Turnhout Campus Sint-Jozef en het AZ Klina in Brasschaat.

vzw De Kleine Strijders
Achtelsestraat 55
2320 Hoogstraten

Met passie, goesting en vakmanschap gesponsord door Mark & Think.