Ons verhaal

Ons verhaal dat de start van De Kleine Strijders in gang heeft gezet.

Begin 2016 overvalt ons het leuke nieuws. In het najaar zouden we de ouders worden van een tweeling. Trots, blij, een ultieme droom van ons. Twee meisjes. We kijken er naar uit.

Op 24 september 2016 komen Maartje en Lise hallo zeggen. Ze moeten even naar de afdeling prematuren. Dat wisten we. Daar waren we als ouders op voorbereid. Het is bijna midden oktober wanneer we bijna naar huis mogen. Een laatste routinecontrole. Bij Lise is alles in orde, maar bij Maartje hoort onze kinderarts dr. Vercammen een hartruis. Die dag is professor Suys – een specialist in kindercardiologie- in het AZ Turnhout zoals elke woensdag. Hij komt Maartje controleren. Het is die avond dat het verdict valt. Een hypoplastisch linkerhart.

De linker helft van haar hartje, dat eigenlijk alles moet overnemen na de geboorte, is niet mee gegroeid. Het is kritiek die avond. Ze wordt in spoed naar Leuven gebracht. Onwezenlijk om je tweeling gescheiden te zien worden. Maar het moet. Na een week op neonatale in Leuven lijkt alles te stabiliseren, maar korte tijd later valt een tweede hard verdict. Het betert helemaal niet. Een zware operatie volgt in november en pas recent kwamen we te weten dat Maartje op dat moment een stervend meisje was. Maar ze vecht, ze strijdt, slaat zich door tal van zware operaties en ingrepen. Maandenlang pendelen we tussen thuis, intensieve, oppas zoeken voor de tweelingzus, onzekerheid… Twee keer een periode van maandenlange onzekerheid. Maar ze vecht terug. Onze kleine strijder.

En toen is bij ons het idee beginnen rijpen. Laat ons iets doen voor ouders en broers en zussen van kindjes die strijden voor een leven dat ze verdienen. Laat ons initiatieven nemen, projecten verwezenlijken om het hen zo aangenaam mogelijk te maken in het ziekenhuis want maar al te vaak hebben we moeten merken dat het voor ouders, broers en zussen geen evidentie is… Dat ze niet de ruimte krijgen of iets hebben om even de gedachten te verzetten. Om even tot rust te komen.

Dat is ons doel. Dat is het doel van De Kleine Strijders. Opdat elk kind, kind kan zijn. Samen met zijn of haar gezin. Ook in de omgeving van een ziekenhuis. En daarvoor hebben wij uw steun nodig.

Lees ook onze blog, https://maartjehaarhartje.wordpress.com/

vzw De Kleine Strijders
Achtelsestraat 55
2320 Hoogstraten

Met passie, goesting en vakmanschap gesponsord door Mark & Think.